Ulazna vrata

 • Kontakt
 • Mapa
 • FAQ

011/407-40-34; 063/105 9222
069/156-30-11; 064/320-10-89

 • PVC stolarija

  PVC stolarija je nezamenljiva u modernom gradjevinarstvu!

 • PVC prozori

  PVC prozori su idealno rešenje za zamenu stare i dotrajale stolarije!

 • Alu stolarija

  Aluminijumska stolarija je odličan izbor za stolariju većih dimenzija!

1 2 3
DVD Company > Ulazna vrata
Ulazna vrata
22-Apr-2014

Ulazna vrata su ukras,ali moraju obezbediti i visok stepen bezbednosti

Ulazna vrata je proizvod koji je možda najteže proizvesti, iako laicima ne izgleda tako. Ona treba da poseduju određeni miks osobina kao što su:

 • funkcionalnost,
 • trajnost,
 • dobar estetski izgled i
 • da pružaju veliki stepen bezbednosti.

Da bi se to postiglo, ulazna vrata prolaze kroz komplikovan i specifičan proces proizvodnje, gde je potrebna velika stručnost kako inženjera koji ih projektuju tako i visokokvalifikovanih tehičara i radnika koji rade u neposrednoj proizvodnji. Isto tako potrebno je pažljivo odabrati materijal od kojeg će se ona proizvesti, koji treba da je vrhunskog kvaliteta.

Bezbednost

Svi znamo kakva su vremena nastupila, provale i krađe su u porastu, a vrata su prva barijera koja mora da spreči i obeshrabri potancijalne lopove. Vrata treba da spreči obijanje i provaljivanje, treba da poseduje dobar mehanizam za zatvaranje i zaključavanje. Osim toga moraju da budu dovoljna jaka da ne mogu da se slome pod udarcima i ukoliko imaju staklo, ono treba da bude ojačano. 

Ulazna vrata moraju da budu otporna na požare, ne smeju da gube svoj obllik, ili da ispuštaju otrovne gasove pod uticajem povišenih temepratura. To je posebno bitno za prostorije gde se okupljaju veće grupe ljudi (restorani, klubovi, igraonice i sl.)

Funkcionalnost

Ulazna vrata su u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom i trpe pojačani uticaj vremenskih uslova (kiša, sneg, vetar, sunčeva svetlost), a samim tim ona moraju da izdrže ta pojačana dejstva. Osim zaštite od spoljnih uticaja, vrata moraju da poseduju dobra toplotna i zvučna izolaciona svojstva. Kada je napolju hladno ona moraju da zadrži unutrašnju toplinu, a kada je napolju toplo, moraju da zadrži hladnoću u prostoriji. Energetskoj efikasnosti treba da se posveti najveća pažnja. Zbog toga vrata se ispunjavaju stirodorom ili kamenom vunom visoke granulacije.

Dizajn

Izgled ulaznih vrata je vrlo bitan, to je prvi kontakt sa kućom ili stanom u kojem se stanuje. A prvi utisak je najbitniji. Ona treba da pruža prijatan utisak gostoljubivosti i topline, a u isto vreme utisak bezbednosti doma. Veće i ozbiljnije firme zapošljavaju vrhunske dizajnere koji rade samo na dizajniranju ulaznih vrata i prate stilove koji se pojavljuju na tržištu (postoji  kolonijalni, viktorijanski, američki i mnogi drugi stilovi).  

Ulazna vrata moraju biti kvalitetna

Zbog svih ovih zahteva koja ulazna vrata moraju da ispunjavaju, kako zbog komplikovane proizvodnje, skuplja su od običnih sobnih vrata, ali u ovom slučaju cena ne bi trebalo da bude odlučujući faktor kada se kupuju. Izbor firme sa iskustvom i kvalitetnim proizvodom je prvi korak svakog ozbiljnog kupca, jer ulazna vrata osim estetike i funkcionalnosti, moraju obezbediti bezbednost.

DVD Compani
Pvc stolarija
Alu stolarija

Mob:
011/407-40-34
063-105-9222
069-156-30-11
064-320-10-89

Ime
E-mail
Poruka
* sva polja su obavezna

Sva prava zadržana DVD Compani, 2015. Web dizajn TeshaDesign

Pratite nas na društvenim mrežama
DVD Compani Facebook
DVD Compani Twitter