Provetravanje prostorija sa PVC stolarijom

 • Kontakt
 • Mapa
 • FAQ

011/407-40-34; 063/105 9222
069/156-30-11; 064/320-10-89

 • PVC stolarija

  PVC stolarija je nezamenljiva u modernom gradjevinarstvu!

 • PVC prozori

  PVC prozori su idealno rešenje za zamenu stare i dotrajale stolarije!

 • Alu stolarija

  Aluminijumska stolarija je odličan izbor za stolariju većih dimenzija!

1 2 3
DVD Company > Provetravanje prostorija sa PVC stolarijom
Provetravanje prostorija sa PVC stolarijom
14-Jan-2015

PVC stolarija

Zamenom stare stolarije dobijate izuzetnu izolaciju, maksimalan komfor i sigurnost. Izborom vrhunskog profila za štok, kvalitetnih dihtunga i termo-stakla Vaš prostor postaje energetski efikasan, funkcionalan i estetski unapređen što su uslovi koji se moraju ispuniti u modernom građevinarstvu. I dok su nekada prozori označavali rasipnike energije, odnosno mesta najvećih energetskih gubitaka, danas doprinose termičkoj izolaciji, uštedi energije, očuvanju prirode i ograničenih resursa u njoj. Ukoliko je PVC stolarija kvalitetna i pravilno ugrađena, uz njenu pravilnu upotrebu ne bi trebalo da ima problema u objektima, odnosno negativnih efekata.

Zašto magle stakla na prozorima?

Ugradnjom PVC stolarije dobijamo prostor u kom su smanjeni energetski gubici, odnosno prostoriju sa višom temperaturom, ali to ne rešava problem velikog procenta vlage. Čak se taj procenta može i uvećati jer novo ugrađena stolarija bolje dihtuje, sprečava razmenu vazduha između unutrašnjosti i spoljašnjosti objekta i pospešuje stvaranje vlažnosti u prostorijama. Ovaj problem se rešava pravilnim provetravanjem.

Često provetravanje prostorija obezbeđuje dotok novog vazduha i sprečava štetne promene. Kuvanje, sušenje veša, kupanje stvaraju novu količinu vlage, a čak se i procesom disanja oslobađa značajna količina pare. Tako četvoročlana porodica u toku jednog dana izdahne 10l vode u obliku pare. Sve ovo uzrokuje povećanu količinu vlage koja izaziva efekat kondenzacije ukoliko se prostorije ne provetravaju.

 Zato je veoma važno redovno i pravilno provetravanje prostorija kako bi se sprečilo magljenje stakla na unutrašnjoj površini, ali i pojava buđi.

Pravilno provetravanje prostorija

Ukoliko vaša stolarija nema ugrađen okov koji omogućava konstantno i bezbedno provetravanje ili nije stolarija sa ugrađenom ventilacijom, onda je od posebne važnosti da se vlasnik brine o kvalitetu vazduha u prostorijama.

 • Svako jutro je potrebno provetravati prostorije oko 20 minuta.
 • Napraviti promaju 3-4 puta tokom dana i na taj način provetriti prostorije.
 • Obavezno provetriti kuhinju nakon kuvanja i kupatilo nakon tuširanja.
 • Prilikom provetravanja prozore što više otvoriti, ne korsititi kip i isključiti grejna tela.

Savesnim rukovanjem PVC stolarijom i pravilnim provetravanjem prostorija sprečava se pojava kondenzacije i buđi.

U borbi protiv kondenzacije ugradite PVC prozore i vrata

Nedovoljno provetravanje je glavni krivac postojanja nekvalitetnog vazduha unutar prostorija. Svako domaćinstvo procesom kuvanja, tuširanja, pranja, disanja stvara vodenu paru. Ukoliko se prostorije redovno i pravilno ne provetravaju povećan je procenta vlage čije se štetno dejstvo posebno odražava na drvo i drvene prozore.

DVD Compani
Pvc stolarija
Alu stolarija

Mob:
011/407-40-34
063-105-9222
069-156-30-11
064-320-10-89

Ime
E-mail
Poruka
* sva polja su obavezna

Sva prava zadržana DVD Compani, 2015. Web dizajn TeshaDesign

Pratite nas na društvenim mrežama
DVD Compani Facebook
DVD Compani Twitter