Balkonska vrata

 • Kontakt
 • Mapa
 • FAQ

011/407-40-34; 063/105 9222
069/156-30-11; 064/320-10-89

 • PVC stolarija

  PVC stolarija je nezamenljiva u modernom gradjevinarstvu!

 • PVC prozori

  PVC prozori su idealno rešenje za zamenu stare i dotrajale stolarije!

 • Alu stolarija

  Aluminijumska stolarija je odličan izbor za stolariju većih dimenzija!

1 2 3
DVD Company > Balkonska vrata
Balkonska vrata
25-Jan-2015

Vrata su bitan element svakog doma, i u estetskom i u funkcionalnom smislu. Posebnu pažnju treba posvetiti odabiru ulaznih i balkonskih vrata. Pored toga što treba da se uklope u dizajn kuće ili stana, moraju da obezbede toplotnu i zvučnu izolaciju, i da osiguraju bezbednost vašeg doma.

Za vrata koja izlaze na terasu ili dvorište, birajte ona vrata koja su cela u staklu. Na taj način obezbedićete dodatno prirodno osvetljenje za vaš prostor. U zavisnosti od prostora kojim raspolažete, vaših želja i finansijskih mogućnosti, ovo su neke od varijanti balkonskih vrata koje možete da ugradite.

Francuska (dvokrilna) vrata

Francuska vrata su klasična, elegantna, dvokrilna vrata. Imaju dve varijante otvaranja: spoljašnje i unutrašnje. Zbog toga što stoje na šarkama, mora se voditi računa o njihovim dimenzijama, da ne bi bila preteška.

Dvokrilna vrata

Vrata sa unutrašnjim otvaranjem zauzimaju određeni deo prostorije, pa o tome treba voditi računa pri planiranju i rasporedu nameštaja. Balkonska vrata koja se otvaraju ka spolja dozvoljavaju da bolje iskoristite unutrašnjost prostorije. S druge strane, treba dobro voditi računa o bezbednosti. Pošto se otvaraju spolja, treba ih na neki način obezbediti od udara vetra. Jak vetar bi mogao da ih zalupi, što može da dovede do oštećenja okova, pa čak i stakla.

Klizna vrata

Klizna vrata su najčešći izbor kada je reč o balkonskim vratima. Sastoje se iz dva panela koji klize jedan pored drugog. Lako se uklapaju u svaki stil gradnje. Jedna od prednosti im je što nemaju šarke, pa mogu da budu i malo većih dimenzija jer je težina celog elementa ravnomerno raspoređena. 

Pri izboru i projektovanju treba uzeti u obzir debljinu profila. Ona zavisi od materijala koji će se koristiti. Aluminjumski profili su tanji od PVC profila. Alu profili su dobar izbor za spoljna vrata i zbog toga što su otporniji na vremenske uslove (temperaturne razlike, sneg, kiša).

Klizna vrata

Klizna vrata prave se i u raznim podvarijantama. Jedna od njih, vrlo popularna, su tzv. francuska klizna vrata. Ona se sastoje iz četiri manja panela, od čega su dva spoljna panela fiksna, a unutrašnji se otvaraju klizno na levu i desnu stranu. Ovaj sistem vam daje mogućnost da napravite prostoriju sa mnogo prirodnog svetla i ventilacije, a opet dobro izolovanu.

Harmonika vrata

Harmonika vrata - pomoću ovog sistema otvaranja možete praktično da spojite prostoriju sa terasom ili dvorištem. Kada su potpuno otvorena, skoro da vam je svejedno da li ste napolju ili unutra. Naravno, ne moraju se uvek potpuno otvarati. Postavljaju se  tako da jedan ili dva panela funkcionišu i kao obična vrata.

Harmonika vrata

Obavezno konsultujte stručnjake

Pre nego što donesete odluku, posavetujte se sa stručnjacima. Ono što se vama dopada, ne znači da će biti i najbolji izbor. Treba voditi računa o nameni i veličini prostora, funkcionalnosti i bezbednosti. Naravno, ni finansijski momenat nije zanemarljiv pri donošenju odluke. Zato odaberite pouzdanu firmu, sa referencama i iskustvom, koja garantuje kvalitet i trajnost ugrađene stolarije.

 

Srodne teme (ključne reči)

DVD Compani
Pvc stolarija
Alu stolarija

Mob:
011/407-40-34
063-105-9222
069-156-30-11
064-320-10-89

Ime
E-mail
Poruka
* sva polja su obavezna

Sva prava zadržana DVD Compani, 2015. Web dizajn TeshaDesign

Pratite nas na društvenim mrežama
DVD Compani Facebook
DVD Compani Twitter